אז איך נוצרים ליקויי בניה בבנין חדש שאמור להיות מושלם
כאשר רוכשים דירה חדשה הנטייה הטבעית שלנו היא לרצות להיות ביחסים טובים עם הקבלן וכמובן לקוות שאם השקענו כסף רב בפרוייקט חדש ויקר נקבל את הטוב ביותר, לא בהכרח!אמנם הקבלן משקיע הרבה במיתוג נוצץ אבל מזניח לא אחת את תהליך הבניה עצמו מתוך שיטת המצליח - מה שאתם לא טורחים לגלות, לא קיים מבחינתכם...
ורוב האנשים אכן לא טורחים "לחפש" את הקבלן, לא עושים בדיקת בדק בית על ידי מהנדס מטעמם כי כולנו הורגלנו להאמין שאם אנחנו קונים חדש אז הכל עדיין תקין ואיכותי ויש לנו גם סוג של הגנה מדומה שיש לנו "תקופת אחריות".
אלא שבמקרים של תקופת בדק (האחריות על דירה חדשה מקבלן) , אם לא נדע מה לבקש לתקן ובאיזה עיתוי נפסיד לקבלן המיומן ונפספס את זכותינו לדירה תקנית ואיכותית.
בדירות חדשות מקבלן הכל חדש אבל בהחלט לא בהכרח שטיב הבניה והחומרים עומדים תמיד בקנה אחד עם איכות.
החולייה החלשה המרכזית בענף הבניה היא טיב בפועלים ועוד יותר - איכות המפקחים על תהליך הבניה.
בנושא הזה הקבלנים משקיעים פחות ,גם אתם לא מסתובבים כל הזמן כדי לראות מי הפועלים שבונים עבורכם, שמתקינים חלונות, אינסטלציה, חשמל וכו'
אבל תופתעו לגלות שגם אלו שצריכים לפקח על אותם פועלים (שחלקם חסרי ניסיון ) גם המפקחים לא תמיד מיומנים, נוכחים וכו'.
במילים אחרות השיקול הכלכלי לפרק משהו שלא נבנה לפי התקן בשל עלויות או לחץ זמן לסיים או שאין פועלים אחרים באותו זמן לפרוייקט יגרמו להמשך הבניה, טלאי על הפגם מתוך תקווה שגם אתם לא תרגישו (וסביר להניח שעין לא מקצועית לא תשים לב) עד שליקויי הבניה הללו יצוצו !
צינור על הגג שאינו אטום, הגשם יחלחל והפנטהאוס היוקרתי יחטוף רטיבות בחורף |
מרצפות שוקעות כבר על ההתחלה?... |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
אנו נאשר תגובה רק במידה ותהיה עניינית ומקצועית ונמצא לנכון להעשיר את קוראינו בתוכן שלה.